Friss spenótos gnocchi kakukkfüves tőkehallal

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Friss spenótos gnocchi kakukkfüves tőkehallal

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg tőkehal filé
  • 40 dkg gnocchi
  • 20 dkg friss paraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • feketebors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát és az újhagymát felszeleteljük, majd az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a tejszínnel és 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a gnocchit és pár perc alatt puhára főzzük. A tűzről lehúzva beleforgatjuk a friss parajleveleket is.

Közben a tőkehalat 4 egyforma szeletre vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőbe belevágunk egy zsírpapírt, meglocsoljuk olívaolajjal, valamint vajjal, felmelegítjük és megsütjük benne a halszeleteket. Az elkészült gnocchival és grillezett citromszeletekkel tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük