Friss spenótos gnocchi kakukkfüves tőkehallal
Friss spenótos gnocchi kakukkfüves tőkehallal
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg tőkehal filé
- 40 dkg gnocchi
- 20 dkg friss paraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl olívaolaj
- só
- feketebors
Elkészítés:
A fokhagymát és az újhagymát felszeleteljük, majd az olívaolajon megfuttatjuk. Felöntjük a tejszínnel és 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a gnocchit és pár perc alatt puhára főzzük. A tűzről lehúzva beleforgatjuk a friss parajleveleket is.
Közben a tőkehalat 4 egyforma szeletre vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőbe belevágunk egy zsírpapírt, meglocsoljuk olívaolajjal, valamint vajjal, felmelegítjük és megsütjük benne a halszeleteket. Az elkészült gnocchival és grillezett citromszeletekkel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció