Charlotte babapiskótával
Anyósom recepttárában bukkantam rá. Más gyümölccsel is szoktam készíteni.
Charlotte babapiskótával
Hozzávalók 6 személyre
- 1 és 1/2 doboz babapiskóta
- 2 csomag vaníliás puding
- 1 csomag epres puding
- 1 csomag mazsola
- 1 kis doboz ananászkonzerv
- 15 dkg eper
- kevés rumaroma
- 9 ek cukor
- 1,2 l tej
- 15 dkg margarin
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Az epres pudingot megfőzzük 4 dl tejjel és 3 ek. cukorral. A vaníliás pudingot ( 2 csomag) 8 dl tejjel és 6 ek. cukorral ugyancsak elkészítjük. Félig kihűtjük és belekeverünk 5 dkg margarint az epresbe, 10 dkg-ot a vaníliásba. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni. A tortaforma aljába rakunk 1 sor babapiskótát, majd megkenjük vaníliás pudinggal, megszórjuk a lecsöpögtetett ananászkonzervvel, és a rumba áztatott mazsolával. Újra a piskóta következik, erre a vaníliás krém, ananász és mazsola, majd újból babapiskóta, és az epres puding. Ezt megszórjuk eperrel. Az egészet beborítjuk piskótával, a tetejét pedig megkenjük a maradék krémmel. Fóliával letakarva 1 napra hűtőbe tesszük. Tálaláskor tejszínnel díszíthetjük. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept