Frankfurti leves
Nincs története, szeretjük. Azért ajánlom húsvétra, mert kellemes íze enyhítheti a locsolkodás okozta remegő gyomrot.
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 1 kk majoranna
- só ízlés szerint
- 3 db leveskocka
- 3 közepes burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott ek fűszerpaprika
- 350 g füstölt virsli
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük, és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majoránnával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
Ha megpuhult, belekarikázzuk a virsliket.
A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk, és a kelkáposztához adjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept