Frankfurti leves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs története, szeretjük. Azért ajánlom húsvétra, mert kellemes íze enyhítheti a locsolkodás okozta remegő gyomrot.

Frankfurti leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • 1 kk majoranna
  • só ízlés szerint
  • 3 db leveskocka
  • 3 közepes burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 csapott ek fűszerpaprika
  • 350 g füstölt virsli
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük, és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majoránnával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
Ha megpuhult, belekarikázzuk a virsliket.
A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk, és a kelkáposztához adjuk.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük