Pizzás csigák
Kb. 17 kisebb csiga jön ki ebből az adagból.
Pizzás csigák
Hozzávalók 8 személyre
- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. olaj
- 1 ek. tejföl
- 2,4 dl víz
- 2 kk. só
- 1 kk. vegeta
- 1 kk. cukor
- 1 kk. oregano
- 1 kk. bazsalikom
- A töltelékhez:
- bolognaiszósz-alap + 2 dl víz (tasakos) vagy pizzakrém
- 15-20 dkg sonka felkockázva
- 15 dkg sajt reszelve
- főtt kukorica
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 4 ek. langyos tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük a felfuttatott élesztőt is beletesszük, ha megkelt, 2 db téglalapra nyújtjuk.
A bolognai szószt felfőzzük sűrűsödésig kb. 4 perc, ezzel vagy a pizza krémmel megkenjük a tésztát, rárakjuk a sonkakockákat (aki szereti, a kukoricával is megszórhatja) és a reszelt sajt kb. 3/4-ét.
Feltekerjük mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastagra vizes késsel, felszeleteljük.
A csigákat papírozott tepsire tesszük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 15- 20 percig sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept