Medvehagymás krumplisaláta
Szívesen eszünk salátákat nemcsak körítésként, hanem önálló fogásként tálalva is. A húsvéti sonka, töltött és sült húsok pedig szerintem kifejezetten megkívánják, hogy legyen valami hasonló fogás az asztalon. Csak ajánlani tudom mindenkinek a saját kútfőből készült finomságot.
Medvehagymás krumplisaláta
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg apróbb szemű krumpli (legjobb a saláta burgonya)
- 2 dl majonéz
- 2 kis pohár tejföl
- 1 kk. őrölt bors
- 1/2 szelet zeller (tenyérnyi)
- csipet cukor
- só
- 3-4 levél medvehagyma összevagdalva
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A krumplit jól megmosom, héjában megfőzöm. A megmosott és jól lecsepegtetett medvehagymát felvagdalom, a zellert sós vízben megpárolom, majd ha kihűlt, gyufaszálnyi csíkokra vágom.
Míg fő a krumpli, kikavarom a mártást. A majonézt eldolgozom a tejföllel, sóval, pici cukorral és őrölt borssal, majd jöhet bele a medvehagyma is. A kihűlt krumplit megtisztítom és karikákra vágom. Egy nagy tálba teszem a zellerrel együtt, és óvatosan beleforgatom a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept