Brokkolisaláta
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom saláta. A húsvéti ünnepek alatt bátran kínálható sonka és különböző sült húsok mellé, vagy külön fogásként húst nem fogyasztó vendégeknek. Magam találtam ki, hogy vegetáriánus keresztlányomat megörvendeztessem vele. Sikere volt!
Brokkolisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg brokkoli
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 ek. méz
- 2 dl kefir
- 1 ek. apróra vágott metélőhagyma
- 2 db keménytojás
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A brokkolit (akár friss, akár fagyasztott) megpároljuk, de csak módjával. Míg ressre puhul, addig elkészítjük a mártást. A kefirt egy tálba öntjük, mehet bele a méz, az őrölt bors és a só. Alaposan kikavarjuk, aztán belekockázzuk a paradicsomot, a lilahagymát és a tojásokat. Ha készen van a brokkoli, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd a többi hozzávalóhoz adjuk, és óvatosan átforgatjuk. Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept