Brokkolisaláta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom saláta. A húsvéti ünnepek alatt bátran kínálható sonka és különböző sült húsok mellé, vagy külön fogásként húst nem fogyasztó vendégeknek. Magam találtam ki, hogy vegetáriánus keresztlányomat megörvendeztessem vele. Sikere volt!

Brokkolisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg brokkoli
  • 1 db paradicsom
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 ek. méz
  • 2 dl kefir
  • 1 ek. apróra vágott metélőhagyma
  • 2 db keménytojás
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

HÚSVÉTI RECEPTEK

A brokkolit (akár friss, akár fagyasztott) megpároljuk, de csak módjával. Míg ressre puhul, addig elkészítjük a mártást. A kefirt egy tálba öntjük, mehet bele a méz, az őrölt bors és a só. Alaposan kikavarjuk, aztán belekockázzuk a paradicsomot, a lilahagymát és a tojásokat. Ha készen van a brokkoli, akkor hideg vízzel leöblítjük, majd a többi hozzávalóhoz adjuk, és óvatosan átforgatjuk. Érdemes fogyasztás előtt 1-2 órával elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük