Szerecsendiós medvehagyma-krémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavasszal a medvehagyma gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő tömegesen. Szedésekor legyünk nagyon óvatosak, mert a levele könnyen összetéveszthető a májusi gyöngyvirággal és az őszi kikericcsel, azonban az utóbbi két növény halálosan mérgező. Így aztán, ha egy napsütéses szombat reggelen az erdőt járván erre természet adta kincsre bukkannunk, vigyünk haza egy nagy marékkal és készítsünk gyomorsimogató krémlevest belőle.

Szerecsendiós medvehagyma-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg medvehagymalevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 175 g tejföl
  • 250 ml főzőtejszín
  • 250 ml főzőtejszín
  • bors
  • delikát
  • őrölt szerecsendió
  • 1 ek. liszt
  • 15 dkg trappista sajt
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

TAVASZVÁRÓ RECEPTEK

A fazékba öntsünk egy kis olajat, amiben az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd kis idő múltán hozzáadjuk a fokhagymát, amit szintén megpirítunk. Ezt követően felöntjük fél liter vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal és egy kis szerecsendióval. A felkockázott krumplit és a felvágott medvehagymát beletesszük és puhára főzzük. Forrás után a lángról levéve összeturmixoljuk hozzáadva a lisztet, a tejfölt és a főzőtejszínt. Felöntjük még egy liter vízzel és újra felforraljuk, főzzük még egy 15 percig.
Reszelt trappista sajttal vagy ízlés szerint pirított kenyér kockával tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük