Sonkás gombóc
Saját találmány! :)
Sonkás gombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g finomliszt
- 300 ml víz
- 30 g élesztő
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 ek tej
- 10 dkg trappista sajt
- sonka vagy szalonna ízlés szerint
- fűszerpaprika
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A sonkát (vagy szalonnát) apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. A tejet a cukorral és az összemorzsolt élesztővel felfuttatjuk. A lisztet a sóval, vízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, majd fél-egy órát kelni hagyjuk.
A sonkát belehempergetjük az olajba, amibe előtte beleszórjuk a paprikát, utána a sajtba is meghempergetjük. Közben a megkelt tésztát kinyújtjuk, kis darabokat vágunk le belőle, négyzet alakúakat; ezeket megtöltjük a sonkás töltelékkel. Gombócot formálunk belőle, és 190 fokon készre sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept