Norvég almatorta
Langyosan vanília fagyival ajánlom. Gáztepsi méretre való az adag.
Norvég almatorta
Hozzávalók 12 személyre
- 380 g cukor
- 380 g vaj
- 380 g liszt
- 3 cs vaníliás cukor
- 6 db tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 citrom reszelt héja
- 6 közepes alma
- A tetejére:
- 30 g cukor
- 6 g fahéj
Elkészítés:
A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.
Közben az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd daraboljuk fel.
A habosított vajhoz egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a sütőporos lisztet is.
Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.
Nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral. Kb. 40 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept