Tárkonyos vaddisznóragu-leves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tárkonyos vaddisznóragu-leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kicsontozott vaddisznóhús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 2 sárgarépa
  • pár darab gomba
  • 2 krumpli
  • 1 tk tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított húst leöblítjük, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket előkészítjük, megmossuk. A paradicsomot hámozás után felkockázzuk. A répát karikára, a gombát szeletekre, a paprikát és a krumplit kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk.
Olajon a hagymát megfonnyasztjuk, majd a húst is rádobjuk. Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot, paprikát, megsózzuk. Kis lángon kb. 1 órán át pároljuk, ügyelve arra, hogy kevés folyadék mindig legyen alatta, ha kell, vizet öntünk hozzá.
Kb 1 óra múlva felöntjük egy-másfél liter vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, fűszereket, és készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a levesbe keverjük, és pár perc alatt összeforraljuk. Frissen őrölt borssal megszórjuk. Friss tárkonylevelekkel díszíthetjük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük