Pármai csirke
Pármai csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé vagy a csirke rántani való részei
- 2 ek vaj
- 2 ek méz
- 3 dl félédes fehérbor
- 1 dl víz
- 1-1-1 csipet őrölt fehérbors, szerecsendió, gyömbér
- 4 dl főzőtejszín
- 380 g tejföl
- 20 dkg reszelt Pannónia sajt
- 20 dkg reszelt Parenyica füstölt sajt
- 0.40 kg szélesmetélt
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A vajat egy teflon serpenyőbe tesszük. A húsokat megforgatjuk a mézben, és addig sütjük, míg szép barna színt nem kapnak. Majd hozzátöltjük a bort és a vizet - ízlés szerint borsozzuk, adunk hozzá szerecsendiót, borsot és gyömbért.
Fedő alatt időnként megkavarjuk és puhára pároljuk. A lángról levéve hozzáadjuk a tejszínt a tejfölt, végül a reszelt sajtot. Jól összekeverjük, majd újra lefedjük és a lángot elzárjuk.
A szélesmetéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept