Hagymás-burgonyás hús
Ezek az alapanyagok voltak otthon és összedobtam. Azóta mindenki dicséri. Én tarjából csináltam.
Hagymás-burgonyás hús
Hozzávalók 2 személyre
- 750 gramm tetszőleges hús
- 3 nagy fej hagyma
- 1 kg kis szemű krumpli
- só
- bors
- sültcsirke-fűszerkeverék
- olívaolaj
Elkészítés:
VALENTIN
A burgonyát megfőződ a héjában. Ha kész, leöntöd róla a vizet és megpucolod. Közben a hagymát megtisztítod, szeletekre vágod. A húst kiklopfolod, majd mindkét oldalát sózod, borsozod, megfűszerezed. Hagyod kicsit állni. Fogsz egy tűzálló edényt, az aljára mehet egy kis olívaolaj, és alulra megy a krumpli. Mehet rá egy kis fűszerkeverék, majd hagyma, fűszer, és a tetejére a hús.
200 fokos sütőbe rakod, és ha a hús barnul, akkor megforgatod. Nagyjából 40 perc és kész.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept