Borleves
Borleves
Hozzávalók 2 személyre
- 5 dl édes fehérbor
- 2 dl víz
- 2 dl tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor
- reszelt citromhéj
- 2-3 db szegfűszeg
- 2-3 db szegfűbors
- egy darabka fahéj
- 1 cs mazsola
- 2 db tojássárgája
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(A fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek.)
Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb. 10 percig főzzük. Szedjük ki a fűszereket.
A tojások sárgáját keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk.
Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges, még ízesíthetjük cukorral.
A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept