Borleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Borleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 dl édes fehérbor
  • 2 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 2-3 db szegfűbors
  • egy darabka fahéj
  • 1 cs mazsola
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK

Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(A fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek.)
Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb. 10 percig főzzük. Szedjük ki a fűszereket.
A tojások sárgáját keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk.
Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges, még ízesíthetjük cukorral.
A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük