Lencseleves
Lencseleves
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg lencse
- 2 db sárgarépa
- 1 db zöldség
- 1/2 zeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zeller zöld
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 1/2 ek liszt
- 3-4 pár füstölt virsli
- 2 l víz
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
Egy edénybe tegyük bele a megmosott lencsét, a felkockázott zöldségeket, és az apróra vágott hagymát. Öntsük fel a vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint adjunk hozzá egy-két teáskanál ételízesítőt. Ezután tegyük bele a petrezselyemzöldet, a zellerzöldet, és főzzük majdnem teljesen puhára.
Tegyük bele a virslit és főzzük pár percig. Vegyük ki a levesből a zöldeket.
A tejfölt keverjük simára a mustárral, a liszttel, és egy kevéske levessel, majd csorgassuk a levesbe. Forraljuk fel újra, és főzzük még pár percig. Ekkor megszórhatjuk a forrásban lévő levest egy kevés pirospaprikával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept