Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack
Marcipánnal töltött aszalt sárgabarack
Hozzávalók 4 személyre
- 20-22 db aszalt sárgabarack
- 10 dkg marcipán
- 1,5-2 dl barackpálinka
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
Keressük meg az aszalt sárgabarack oldalán lévő kis nyílást, majd óvatosan nyissuk szét. Ezután tegyük egy tálba, öntsük fel a rummal, és hagyjuk legalább 4 órán át ázni, hogy átjárja a barackpálinka íze.
Mielőtt hozzálátnánk a barackok megtöltéséhez, tegyük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.
A marcipánból vágjunk borsónyi darabokat, majd a barackon lévő nyíláson keresztül töltsük a barackba.(Annyi massza kerüljön bele, hogy megtöltse a mag helyét.)
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, majd mártsuk bele a megtöltött barackokat. Ezután tegyük félre, míg a csokoládé teljesen megkeményedik a barackon. (Én fogpiszkálót szúrtam a megtöltött barackszemekbe, majd úgy mártottam bele a csokoládéba. Ezután rászúrtam egy hungarocellre és így hagytam megdermedni a csokoládét)
Az elkészült töltött sárgabarackot légmentesen záródó dobozban, hűvös helyen, két hétig tárolhatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept