Csokoládékosárkák sütőtökkrémmel
Csokoládékosárkák sütőtökkrémmel
Hozzávalók 6 személyre
- 12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
- 30 dkg sütőtök (megsütve)
- 2-3 ek édes mogyoróvaj
- porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
Elkészítés:
TRADICIONÁLIS TÉLI FOGÁSOK
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffinformákat. Tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük rá egy réteg csokoládét. Megint tegyük be a hűtőbe dermedni.
A megsütött sütőtököt tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahéjat. Keverjük alaposan össze.
A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Kanalazzuk bele a sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (Vigyázzunk, hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, különben megolvadnak.)
Tegyük hűtőbe pár órára (akár egész éjszakára), hogy az ízek jól összeérjenek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció