Lencsefőzelék sült sonkaszeletekkel
Néhány hónapja gasztroblogolásba kezdtünk a nővéremmel. Az első időszakban az egyszerűbb receptek közül keresgettünk. Ez is az. Egyszerű, de annál laktatóbb.
Lencsefőzelék sült sonkaszeletekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg lencse
- 1 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt
- 1 tk mustár
- só
- bors
- babérlevél
- néhány darab bőrös sonkaszelet
Elkészítés:
Tradicionális téli fogások
A közhiedelemmel ellentétben a lencsét nem szükséges áztatni, 30-40 perc alatt puhára fő.
Miután a lencsét alaposan átmostam és átnéztem, felteszem sós vízbe főni. A vizet majd folyton pótolni kell, hisz a lencse megszívja magát. A főzővízbe pottyantom egészben a megtisztított vöröshagymát, és a felkarikázott sárgarépát. A só és a bors már az elején mehet bele, a babérlevél maradjon a végére.
Amikor a lencse és a répa megpuhult, a tejfölt elkeverem mustárral és belecsorgatom a lencsébe. Hagyom, hogy kicsit összerottyanjon, és már kész is. Lefedem, és hagyom pihenni, szépen besűrűsödik, nem is szükséges liszt hozzá.
A lencse odakészítése után már a sonkaszeleteket be is dobhatom a 200 fokos sütőbe. 30 percig fólia alatt, majd 20 percig fólia nélkül szép pirosra sütjük. Mire a lencse összeérik, ez is kész lesz. Finom, és laktató étel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció