Rudolf-muffin
Szerettem volna valami karácsonyi sütit alkotni a mézeskalácsokon kívül, ezzel leptem meg egy rokonomat.
Rudolf-muffin
Hozzávalók 12 személyre
- 25 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl olaj
- 15 dkg porcukor
- 1 banán apróra vágva
- 10 dkg étcsokoládé apróra törve
- 12 db kerek babapiskóta
- 12 db fehér francia drazsé
- 12 db csokis gabonagolyó
- 24 db perec (leszedve róla a sót)
- 1 tábla olvasztott tortabevonó 1 ek olajjal
Elkészítés:
Tradicionális téli fogások
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban a tejet, tojást, vaníliás cukrot, olajat, porcukrot szintén összekeverjük, majd a két tál anyagait összekeverjük. Kis keverés után nokedliszerű tésztát kapunk. Beletesszük az apróra vágott csokit és a banánt. Olajozott formában, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük 20-25 percig.
Miután megsült, kihűlt, a tetejét megkenjük az olvasztott csokival, ráragasztjuk a kerek babapiskótát, fölé 2 db francia drazsét a szemeknek, a csokigolyót orrnak és a 2 perecet szarvnak. Ha nem marad ott a perec, kicsit be lehet vágni a muffint és a nyílásba tenni. A francia drazséra 1-1 olvasztott étcsoki pöttyöt teszünk, és a babapiskótára is orrot rajzolunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept