Vakondtúrás torta
Vakondtúrás torta
Hozzávalók 8 személyre
- A piskótához:
- 5 tojás
- 7 dkg cukor
- a csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 4 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- A töltelékhez:
- 1 cs habfixáló
- 5 dl habtejszín
- 3 banán
- 1 citrom leve
- 2 ek porcukor
- 1 dkg csokoládédara
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük, hozzáöntjük az olajat. A lisztet elkeverve a kakaóporral és a sütőporral, a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a sárga masszához forgatjuk, és sütőpapírral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). Rácson hűlni hagyjuk, kivéve a formából.
A torta tetejére egy éles késsel rajzolunk egy kört a külsejétől 2 cm-re, kb. 2 cm mélyen bemetszve a kést, majd ezt a belső kört 2 cm mélyen kikaparjuk. A morzsolt tésztát félretesszük.
A töltelékhez a tejszínhabot a porcukorral és habfixálóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a csokidarát is.
A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, megkenjük a citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a torta aljára sorakoztatjuk a gyümölcsöt.
A tejszínhabot ráhalmozzuk a tortára. A félretett tésztamorzsalékkal mindenütt befedjük, és finoman rányomkodjuk.
Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept