Extra sörös csirkecomb
Extra sörös csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 750 g egész csirkecomb
- 70 g vöröshagyma
- 4 db tojás
- 300 g rizs
- 250 g zöldborsó
- 5 dl világos sör
- 15 g ízvarázs
- 2 g só
- 10 g fokhagyma
- 1 g durvára őrölt színesbors
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megtisztítjuk, besózzuk, enyhén megborsozzuk.
Egy teflonos serpenyőbe beleöntjük a sör felét, belehelyezzük a combokat, és közepes lángon 8 percig abáljuk a sörben. Majd hozzáöntve a maradék sört, megfordítjuk a combokat, és tovább abáljuk 8 percig. Ezután kis lángon megsütjük azok mindkét oldalát.
Közben egy másik teflonos serpenyőben az olajon előpirítjuk a hagymát, majd 5 perc múlva hozzáadjuk a rizst. Ha ez opálos színű lesz, belekeverjük a zöldborsót és az ízvarázst, meg elegendő vizet. Miután megfőtt, lezárjuk a lángot, és lefedjük.
A tükörtojásokat külön serpenyőben az olajon, a kívánt mértékig megsütjük.
Tálalásnál ízlésesen elrendezzük az ételt a tányéron.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept