Vaddisznópörkölt gévagombával
Vaddisznópörkölt gévagombával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg vaddisznócomb
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- fél kg gévagomba
- 3 vöröshagyma
- 3-4 fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- pirospaprika
- 10 db borókabogyó összetörve
- csipet csombor
- 2-3 dl jóféle vörösbor
- zsír
- só
Elkészítés:
A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A nagyobb kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, végül a fűszereket. Lehet kész lecsót is használni.
Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.
Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá a nagyobb darabokra vágott gévagombát.
Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept