Színes csokis minitorták
Floridában élő unokatestvérem küldte el nekem a receptet, nagyon finom, és egyszerű elkészíteni.
Színes csokis minitorták
Hozzávalók 2 személyre
- 5 tojás
- 5 kanál liszt
- 5 kanál cukor
- porcukor
- 1 cs csokipudingpor
- 2 dl tej
- 1 margarin
- ételfestékek
- kész fondant vagy marcipán
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a cukorral, beleforgatjuk a felvert habba, és hozzáadjuk a lisztet. Óvatosan összekeverjük. Az így kapott masszát 3-4 felé vesszük (vagy amennyi színű tortalapot szeretnénk), kis tálba tesszük, és mindegyikhez hozzákeverünk 1-1 ételszínezéket. Muffinpapírba töltjük, így kapunk kb. 2 piros, 2 kék, 2 zöld és 2 sárga színt.(Összesen 8 muffin piskótánk lesz.) Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez a tejből és csokipudingporból pudingot főzünk, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarinnal felhabosított porcukrot. A kész minipiskótáinkat félbevágjuk, így 16 db lesz. 2 különböző színű piskótát összeragasztunk a csokipudingos krémünkkel, majd az így kapott "két színű" piskótát kívülről is bekenjük csokimázzal, ezt pedig bevonjuk fondanttal (vagy marcipánnal - bármelyik nagyobb élelmiszer üzletben beszerezhető). A többi minipiskótával is ugyanezt tesszük, majd díszíthetjük kedvünk szerint marcipánnal, szalaggal, krémmel.
A belseje szivárványos - ha 3 különböző színű piskótát ragasztunk össze, akkor magasabb és színesebb lesz a mini tortánk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept