Almazselé chilipaprikával
Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.
Almazselé chilipaprikával
Hozzávalók 2 személyre
- 2 kisebb üveghez
- 5 dl almalé (100 %-os)
- 20 dkg cukor
- 10 g porzselatin
- 2 tk chili pasta (v. 2 db chili apróra összevágva)
Elkészítés:
Az almalevet és a cukrot forraljuk fel, ezután adjuk hozzá a chilit. Kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, és addig kevergessük, míg teljesen feloldódik.
Rögtön töltsük üvegekbe, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre, és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.
Hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.
Lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után tároljuk hűtőszekrényben.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept