Almazselé chilipaprikával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a kissé pikáns, édesen-csípős almazselét ízlés szerint kínálhatjuk egy frissen kisült leveles-sajtos csiga mellé, vagy éppen sült krumplihoz, esetleg előételként egy finom cheddar sajthoz is remekül illik.

Almazselé chilipaprikával

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb üveghez
  • 5 dl almalé (100 %-os)
  • 20 dkg cukor
  • 10 g porzselatin
  • 2 tk chili pasta (v. 2 db chili apróra összevágva)
Recept idők

Elkészítés:

Az almalevet és a cukrot forraljuk fel, ezután adjuk hozzá a chilit. Kevergetve, szép lassan főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, és addig kevergessük, míg teljesen feloldódik.
Rögtön töltsük üvegekbe, majd légmentesen zárjuk le az üveg tetejét. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsuk fejre, és görgessük az üvegeket az oldalukon, hogy a chilidarabkák ne üljenek le teljesen az üveg aljára.
Hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni a zselét.
Lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható. Felbontás után tároljuk hűtőszekrényben.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük