Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel
Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel
Hozzávalók 2 személyre
- A húshoz:
- 1 db csirkemell szárnyrésszel együtt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 3 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- A sajtkrémes zöldséghez:
- 2 db sárgarépa
- 30 dkg zöldbab
- 1 db zsenge cukkini
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
Elkészítés:
A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajta maradjon a szárnyrész is. Vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt, a bőrét is.
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és süssük még 1-2 percig.
A húst a bőrös felével felfelé tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a zsiradékot és a bort. Kenjük meg a puha vajjal.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük 30 percig. A sütőből kivéve alaposan locsoljuk meg a szaftjával.
A répát vékonyan karikázzuk fel, a zöldbabot és a cukkinit vágjuk kisebb darabokra.
Egy serpenyőben a sárgarépát pirítsuk 1-2 percig forró olajban. Adjuk hozzá a babot, szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a cukkinit.
Addig pároljuk, amíg a zöldségek roppanósak maradnak. Adjuk hozzá a vajat és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, míg a szaft kellően besűrűsödik.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept