Füstölt csülkös lencseleves
Füstölt csülkös lencseleves
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kisebb füstölt első csülök (50-60 dkg)
- 25 dkg lencse
- vöröshagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- fűszerek (pirospaprika, babérlevél, só, majoránna, fehérbors)
- 1 dl tejföl + 1 ek liszt
Elkészítés:
1. A csülköt és a lencsét is beáztatom előző este (külön-külön).
2. Másnap a csülköt felteszem főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá fokhagymát is. Addig főzöm, amíg a húst le tudom fejteni a csontról, ezután apróra darabolom.
3. A főzőlé egyharmadát tartom meg, amit felöntök sima vízzel és beleteszem a lencsét és a húst. (Az áztatás miatt a lencse nagyon hamar megpuhul.)
Újraforrás után a répákkal, 1 babérlevéllel, sóval, hosszában feldarabolt újhagymával, kis csilivel, fehérborssal ízesítem, és lassú tűzön főzöm.
4. Mikor majdnem kész, egy deci tejföllel, kis liszttel és egy teáskanálnyi pirospaprikával behabarom, majoránnával meghintem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept