Narancsos-sütőtök krémleves
Narancsos-sütőtök krémleves
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg sütőtök
- 1 db alma
- 1 db krumpli
- 2 db narancs
- 2-3 ek méz
- 2 db húsleveskocka
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- víz
Elkészítés:
HALLOWEEN A KONYHÁBAN
A töknek kiszedjük a magját, levágjuk a haját, majd apróbb kockákra daraboljuk.
A hagymát, az almát, a krumplit szintén megpucoljuk és apróra vágjuk.
Egy edénybe beletéve a vajat az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a mézet és együtt karamellizáljuk egy kicsit.
Rátesszük a kockára vágott tököt, az almát és a krumplit, majd ráreszeljük a narancshéját. Jól összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor már teljesen megpuhult, botmixerrel pépesítjük.
Végül állandó keverés mellett belekeverjük a tejszínt. Jól kiforraljuk és beletesszük a felkockázott narancsot. 2-3 percig még így főzzük tovább, majd elzárjuk a gázt, és hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor tökmaggal megszórjuk. Kínálhatunk még hozzá sajtos pirítóst, de anélkül is nagyon finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept