Pirított gombás hús tócsnival
Pirított gombás hús tócsnival
Hozzávalók 12 személyre
- 1,5 kg hús
- 1/2 kg gomba
- 2 doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db csöves paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
- 2 ek mustár
- 25 dkg bacon
- _Tócsnihoz_:
- 1,5 kg burgonya
- 3 db tojás
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- liszt
Elkészítés:
A bacont kockára vágva lesütöm, hozzáadom a felaprított vöröshagymát, s megdinsztelem.
A húst belekeverem, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, csöves paprikával, mustárral és majdnem puhára főzöm. Közben a gombát apróra vágom, kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a húshoz, majd kevés liszttel elkevert, 1 doboz tejföllel sűrítem.
A tócsnihoz lereszelem a krumplit kis lyukú sajtreszelőn. Hozzákeverem a tojásokat, sót, borsot, fokhagymát, s annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta legyen. Palacsintasütőben kisütöm. Nekem 14 vastag szelet lett belőle. Félbehajtva, a hússal megtöltve, tejföllel tálalom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept