Brassói aprópecsenye
Régi receptem, még Anyukám tanította.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej hagyma
- 40 dkg karaj
- 4-5 ek olívaolaj
- 2-3 kk fűszer (magyaros v fokhagymás)
- 4-5 szem szebb burgonya
- 3-4 fej csiperkegomba
- 2 szelet csemegeszalonna
Elkészítés:
A karajt meghempergetem a fűszerben.
Felszeletelem és megfőzöm a burgonyát, de nem túl puhára.
A szalonnát és a húst forró olajban folyamatos kevergetés mellett megpuhítom, kevés vízzel alatta. A csiperkegombát kockára vágom, az apróra vágott hagymával együtt a húshoz adom. Folyamatosan keverem tovább és pótolom a vizet, amíg a gomba puhulni nem kezd, ekkor hozzáadom a burgonyát és puhára főzöm az egészet lesz.
Savanyúsággal, kenyérrel szervírozzuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept