Répatorta
Szerintem ez sütőtökből is nagyon finom lehet. Legközelebb úgy készítem el.
Répatorta
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg sárgarépa
- 5 dkg méz
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg dió, mandula vagy mogyoró őrölve
- 10 dkg mazsola
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió
- 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
A répát egy nagyobb tálba lereszeljük. Rácsurgatjuk a mézet és beleöntjük a vajat vagy margarint.
A négy egész tojást a porcukorral habosra kavarjuk, és a répához adjuk.
A lisztet a sütőporral, fahéjjal, szódabikarbónával szárazon összekeverjük, majd a többi anyaghoz adjuk, elkeverjük.
Sütőpapírral kibélelt 23 cm-es tortaformában 170 fokon sütjük tűpróbáig, kb. 60-70 percig.
Amikor kivettük és kikapcsoltuk a sütőt, akkor egész vékonyra szeletelünk vastag sárgarépát, és a meleg sütőben papíron kiszárítjuk.
Tetejére csurgathatunk olvasztott fehér csokit, de másfél kanál narancsléből és 17,5 dkg cukorból készíthetünk a tetejére szirupot is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept