Almás-habos krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-habos krémes

Hozzávalók 6 személyre

  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek napraforgóolaj
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 3 ek cukor
  • A krémhez:
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 ek cukor
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük a cukorral.
Elkészítjük a pudingot, 3 púpozott evőkanálnyit hozzáadunk a dinsztelt almához, kihűtjük, és a maradék pudingot is.
A tojásfehérjékből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját és az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsiben megsütjük.
Felverjük a tejszínhabot, ebből 3 evőkanálnyit a kihűlt pudinghoz kavarunk.
A tésztára rákenjük az almakrémet, erre kenjük a tejszínhabos pudingot, a tetejére a tejszínhabot. Egy kis időre hűtőbe tesszük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük