Háromlapos krémes
Ismerőstől kaptam ezt a receptet. Először Apukám szülinapjára készítettem egy téglalap alakút. Aztán ezt a focis tortát ballagásra készítettem. Majd legutóbb unokaöcsém szülinapjára sárga tojás alakú tortát készítettem belőle. Eddig mindig nagy sikerem volt vele.:) És a jövőben is tervezem ezt a "tortaalapot" használni.
Háromlapos krémes
Hozzávalók 12 személyre
- A lapokhoz:
- 2 tojás
- 5 ek cukor
- 1 ek étolaj
- 2 dl tejföl
- 5 ek liszt
- 5 ek darált dió (a másik lap lehet mákkal, a harmadik kakaóval, de variálni is lehet)
- 1 kk. szódabikarbóna
- A krémhez:
- 1 l tej
- 3 cs vaníliás puding
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- A díszítéshez:
- 1 kis doboz tejszín
Elkészítés:
A lapokhoz a tojást a cukorral habosra verem, majd beledolgozom a többi hozzávalót. Kb. 20-25 percig sütöm a lapokat.
A krémhez a tejet felforralom, majd hozzáadom a pudingporokat. Amikor kész, hozzáadom a cukrot és a vajat.
Lerakom az első lapot, megkenem a krémmel, rá a következő lap és újra krém, majd végül az utolsó lap. Ha marad még krém, akkor körbekenem tortát, hogy szép egyenletes legyen.
A tejszínt felverem kemény habbá, és körbekenem vele a kész tortát, majd tetszés szerint díszítem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept