Meggyes-Mákos
Meggyes-Mákos
Hozzávalók 6 személyre
- _Tészta_:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dkg élesztő
- fél dl tej
- 2 tojássárgája
- 15 dkg margarin
- csipet só
Töltelék
- 30 dkg mák
- 2 dl tej
- 5 dkg búzadara
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál házi baracklekvár
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojásfehérje
- citromlé
Elkészítés:
Tálba teszem a lisztet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, az olvasztott margarint, a sót és a tejben cukorral kelesztett élesztőt. Összegyúrom, és hagyom állni, míg elkészítem a tölteléket.
Töltelék: a tejet felforralom, belerakom a mákot, a cukrot és a búzadarát. 1-2 perc múlva a tűzről leveszem, belekeverem a vaníliás cukrot, a házi készítésű baracklekvárt, a tojások felvert habját és a citromlét (vagy egy citrom kifacsart levét). A tésztát kétfelé osztom, kinyújtom. Az egyik fele egy közepes méretű tepsi aljára kerül, rá a töltelék. Majd a kimagozott meggyet szépen sorba rakjuk a tölteléken, és erre jön a tészta másik fele. Villával megböködjük a tetejét. Kb. 30 percig sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept