Hideg, camembert-es retekleves
Egy versenyre készítettem, nagyon finom lett az eredmény.
Hideg, camembert-es retekleves
Hozzávalók 4 személyre
- 3 csomag hónapos retek
- 1,5 l zöldségalaplé
- 2 kk szárított kakukkfű
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg camembert
- só
- bors
- 1 cs friss leveles tészta
- 1 dl főzőtejszín
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 1 tojás
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A retket meghámozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olívaolajon. Rátesszük az apróra vágott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a retekkockákat is. Ráöntjük a forró levest, mikor újra felforrt, belekockázzuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk. Mikor a retek megpuhul, összeturmixoljuk, jéghidegre hűtjük.
A tejszínt felverjük a borral. Nem kell keménynek lenni, csak sűrűsödjön be.
A leveles tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 6 cm-es köröket szaggatunk belőle. A körök szélét megkenjük a felvert tojással, közepükre kiskanálnyi habot teszünk. Félbehajtjuk, összenyomkodjuk, tetejüket a maradék tojással megkenjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a hideg levesre 1-2 tésztafélholdat ültetünk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept