Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Anyám kétféle módon készítette a borsólevest. Volt, amikor csak színt adott hozzá. A hagymát megdinsztelte, majd őrölt paprikát szórt rá. Ez adta a leves színét. A másik mód, amikor elkészült a leves, berántotta, plusz még tejjel öntötte fel. Ez a fajta nekem mindig jobban ízlett. Nagyszerűen kiadja a borsó ízét. Ez is egy ilyen leves. Ha aprólék nélkül készítem, vajgaluskát teszek bele.
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkeaprólék
- 30 dkg zöldborsó
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 db petrezselyemgyökér
- 1 fej karalábé
- petrezselyemzöld
- só
- olaj
- liszt
- őrölt pirospaprika
- 1-2 dl tej
- főzőtejszín
Elkészítés:
Az előkészített aprólékot feltesszük főzni egy nagyobb lábasban, fazékban. A zöldségeket apró kockára vágjuk. A hab leszedése után hozzáadjuk a zöldségeket, kis idő múlva a zöldborsót is. Ekkor sózzuk.
Amikor puhára főtt, együtt a hús a zöldséggel, elkészítjük a rántást, majd tejjel illetve tejszínnel dobjuk fel. Tetejét apróra vágott zöldfűszerrel hintjük meg.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept