Spárgás-tejszínes lazac
Spárgás-tejszínes lazac
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg lazac
- 1 cs zöld spárga
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- só
- őrölt fehér bors
- citromlé
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
SZÜRET A KONYHÁBAN
A lazacot vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk meg, és csepegtessük meg citromlével. A spárgát daraboljuk fel.
Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkockázott lazacot, és 5-6 perc alatt pirítsuk meg. Szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt spárgát, pirítsuk 1-2 percig. Öntsük fel a borral, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félig lefedve, mérsékelt hőfokon főzzük roppanósra.
A tejszínt keverjük simára a tojássárgákkal. Amikor a spárga roppanósra főtt, adjuk hozzá az elősütött lazackockákat, öntsük hozzá a tejszínes-tojássárgás keveréket, és óvatosan keverjük össze. Ezután kisebb lángon addig főzzük, míg kissé besűrűsödik. (Figyeljünk nehogy forrjon, és csak rázogassuk, ne keverjük, mert különben szétesik a lazac.)
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én rizzsel tálaltam, de pl. a házi metélttészta is nagyon jól illik hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept