Csokoládékuglóf
Itt a szüret.
Csokoládékuglóf
Hozzávalók 4 személyre
- A tésztához:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 28 dkg liszt
- 1 ek keserű kakaópor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 cs sütőpor
- 1,7 dl vörösbor
- 10 dkg étcsokoládé
- A mázhoz:
- 6 dkg étcsokoládé
- 6 dkg tejcsokoládé
- 0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Szüret a konyhában
A margarint a kétféle cukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet a kakaóval, a fahéjjal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a borral együtt. Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy reszeljük, a tésztába keverjük, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A masszát margarinnal kikent formába töltjük, és 170 fokon sütjük.
A mázhoz a kétféle csokit vízgőzre állítva fölolvasztjuk, a tejszínt hozzákeverjük, majd amikor kissé kihűlt, a kuglófra kenjük vagy locsoljuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept