Dagi zsemle
Gondoltam egyet és kenyérreceptemet kicsit átvarázsoltam :) Finom lett.
Dagi zsemle
Hozzávalók 4 személyre
- 300 ml tej
- 2 tk só
- 550 g liszt
- 2 tk cukor
- 30 g élesztő
- 3 ek tejföl
Elkészítés:
1 dj langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, 1 kanál lisztet, és hagyjuk egy órán át felfutni. Az összes többi összetevővel összegyúrjuk, a dagasztott tésztát hagyjuk kelni még egy órát. Miután megkelt, 5 részre osztjuk és egyenként zsemlét formázunk belőlük, majd 180 fokon megsütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept