Rumos-diós szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rumos-diós szelet

Hozzávalók 12 személyre

  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek keserű kakaó
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 12 dkg dió
  • 1/2 üveg savanykás lekvár
  • A krémhez:
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek rum vagy rumaroma
  • A kakaós krémhez:
  • 1 tojás
  • 3 ek keserű kakaó
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokm sárgáját kikeverjük a vajjal, cukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a langyos tejet, a darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Kissé híg lesz, de ez ne zavarjon. Sütőpapíros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
A tésztát megkenjük lekvárral, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva, stb.
Sűrű krémet keverünk a hozzávalókból, majd villával szétegyengetjük a tésztán.
A kakaós krémhez a hopzzávalókat habosra keverjük, és kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Csokimáz kerül a tetejére, amihez az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztunk, hozzáadjuk az olajat, és vékonyan felvisszük a krém tetejére.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük