Rácz ponty

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rácz ponty

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg pontyfilé
  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 8 dkg zsír
  • liszt
  • füszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát héjában félpuhára főzzük, lehámozzuk, majd karikára vágjuk. A kicsumázott zöldpaprikát, a lehámozott paradicsomot és a vöröshagymát szintén karikázzuk.
A halakat besózzuk és meghintjük pirospaprikával. Egy mélyebb tepsit vagy tűzálló jénait kizsírozunk, kibéleljük a burgonyakarikákkal, ráhelyezzük a halakat és meghintjük a vékony szeletekre vágott hagymával. Erre helyezzük a zöldpaprika és a paradicsomkarikákat, majd olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben pároljuk. Ha a hal félig megpuhult, megöntözzük a liszttel és paprikával elkevert tejföllel, majd pirosra sütjük. Tálaláskor még kevés tejföllel díszíthetjük, bőréig bevagdosott, kakastaréj alakúra sütött szalonnaszeleteket teszünk rá, és petrezselyemmel meghintjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük