Rozmaringos sárgabarackleves
Rozmaringos sárgabarackleves
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg sárgabarack (tisztítva)
- 10-15 dkg nádcukor vagy édesítő
- 3 dl rizstej
- 1 dl növényi tejszín
- 2 kk őrölt fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek keményítő
- 1-2 ágacska friss rozmaring
- 10 db aszalt sárgabarack
- 1 l víz
- 3 ek pirított, szeletelt mandula
Elkészítés:
A barackot megmossuk, és kimagozzuk. A vizet feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel (a rozmaring kivételével). Ha már meleg, a barackot is hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük. Amikor már puha a gyümölcs, botmixerrel pürésítjük, és ekkor adjuk a rozmaringot a leveshez (egészben, hogy könnyebb legyen a végén kihalászni).
Hozzáöntjük a tejszínt és 2 dl tejet, forraljuk 2-3 percig. Megkóstoljuk és cukrozzuk a levest, ha még kell. Felaprítjuk az aszalt barackot, ezt is a leveshez adjuk.
A maradék tejben elkeverjük a keményítőt, lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy besűrűsödik, le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni.
Tálaláskor szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept