Rozmaringos sárgabarackleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rozmaringos sárgabarackleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg sárgabarack (tisztítva)
  • 10-15 dkg nádcukor vagy édesítő
  • 3 dl rizstej
  • 1 dl növényi tejszín
  • 2 kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1-2 ágacska friss rozmaring
  • 10 db aszalt sárgabarack
  • 1 l víz
  • 3 ek pirított, szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A barackot megmossuk, és kimagozzuk. A vizet feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel (a rozmaring kivételével). Ha már meleg, a barackot is hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük. Amikor már puha a gyümölcs, botmixerrel pürésítjük, és ekkor adjuk a rozmaringot a leveshez (egészben, hogy könnyebb legyen a végén kihalászni).
Hozzáöntjük a tejszínt és 2 dl tejet, forraljuk 2-3 percig. Megkóstoljuk és cukrozzuk a levest, ha még kell. Felaprítjuk az aszalt barackot, ezt is a leveshez adjuk.
A maradék tejben elkeverjük a keményítőt, lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy besűrűsödik, le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni.
Tálaláskor szórhatunk a tetejére szeletelt mandulát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük