no

Kacsacomb szőlőmártással

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt az ideje, itt a szüret!

Kacsacomb szőlőmártással

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db kacsacomb
  • 40 dkg szőlő
  • 1 citrom
  • 1,5 dl rosé
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • A kroketthez:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A szőlőt 10 percig főzzük a cukorral és citromhéjjal ízesített, borral elkevert vízben. A keményítőt belekeverjük a tejszínbe, ebbe fokozatosan belekeverjük a forró szőlőlevet, majd az egészet a szőlőhöz öntjük. Sűrűsödésig forraljuk a szószt.
A hámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, elkeverjük a vajjal, a tojássárgával, fél dl tejszínnel. Áttörjük, nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rudakat nyomunk belőle. 200 fokon pirosra sütjük.
A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, peremes tepsibe helyezzük, és lefedve sütjük. A krokettel és a mártással tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük