Sárgadinnye-krémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 4-5 ek méz
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl édes fehérbor
  • 2 dl víz
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • őrölt fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

SZÜRET A KONYHÁBAN

A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd vájjunk ki belőle kisebb golyókat, azokat tegyük félre. A maradék dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra.
A mézet kevergetve kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, és keverjük alaposan össze. Öntsük fel a borral és a vízzel, majd ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, majd főzzük puhára. (Aki édesebben szereti, az ízlés szerint cukrot is tehet még hozzá.)
Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 perc), vegyük ki belőle a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe, végül tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük