Virslis rudacska

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Virslis rudacska

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 csomag mirelit leveles tészta
  • 1 kg virsli
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Szüret a konyhában

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (1-2 mm) téglalap alakúra. Hosszában 3 részre, széltében kétfelé vágjuk, és a bőrétől megszabadított virsliket erre rátesszük.
A tészta széleit körbekenjük tojással, majd feltekerjük mindet. Éles késsel felkarikázzuk a bebugyolált virsliket (én 8 db-ra vágtam minden virslit). Rátesszük a tepsire és lekenjük tojással. Forró sütőben pirosra sütjük.
Sütés előtt szezámmaggal vagy akár sajttal is meghinthetjük, ha mutatósabbat szeretnénk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük