Gyömbéres töltött csirke
Ünnepi ételnek is ajánlom.
Gyömbéres töltött csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg csirke
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db friss gyömbér
- 15 dkg csiperkegomba
- 5 zsemle
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olaj
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl zöldségleves
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Szüret a konyhában
A csirkét sózzuk, borsozzuk. Ropogósra sütjük az apró kockákra vágott szalonnát, mellészórjuk a felaprított hagymát és a friss gyömbért. Beletesszük a felszeletelt gombát, és addig sütjük, amíg kissé összeesik, majd hozzáadjuk a beáztatott kinyomkodott zsemléket, tojást, sót, borsot, és az apróra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük a tölteléket, és a csirke hasüregébe töltjük.
Nagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, aláöntjük a fehérbort, a zöldséglevest, és pároljuk. Közben a saját levével locsolgatjuk. Pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept