Babos csirkecombok

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept annyira egyszerű, hogy a főzni nem tudó párom készítette el nekem egyszer, mire a munkából hazaértem. Le is esett az állam rendesen, csak néztem nagyokat, és nem tudtam betelni a látvánnyal és az örömmel, amit okozott nekem.
Gyorsan meg is kellett örökíteni, éppen ezért szerettem volna másokkal is megosztani.
Na jó, a rizst én főztem meg hozzá!:-)

Babos csirkecombok

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 fej fokhagyma
  • 15 dkg kockázott füstölt szalonna
  • 4 db csirkecomb
  • csipet majoránna
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • csipet őrölt kömény
  • 2 db tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 vörösbabkonzerv
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymagerezdeket az aranyszínűre pirított szalonna zsírján megsütjük. Kivesszük a sült szalonnát, majd a visszamaradt fokhagymás zsiradékon elősütjük a besózott, majorannával megszórt csirkecombokat.
Ráöntjük a fehérbort, babérlevéllel, köménnyel és sóval ízesítjük. A kockára vágott paprikával és vöröshagymával együtt fedő alatt 20-25 percig pároljuk.
Amikor a csirkecombok puhák, a leszűrt babbal összeforgatjuk. Végül a sült szalonnát is hozzáadjuk.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük