Almás szelet
Anyukámtól tanultam, nagyon finom, mindenki szereti a családban.
Almás szelet
Hozzávalók 12 személyre
- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- tej
- A töltelékhez:
- reszelt alma
- cukor
- fahéj
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgáját, a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot összegyúrjuk, és annyi tejet teszünk hozzá, hogy könnyű legyen a tészta. Cipót formálunk belőle, és ketté vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk a tepsibe, amit előzőleg kivajaztunk.
A reszelt almát összekavarjuk a cukorral és az ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal. Ezt a masszát rákenjük a tésztára, majd a másik kis cipót is kinyújtjuk, és befedjük vele a masszát. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, és a megmaradt tojásfehérjével megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 40-45 percig, amíg a teteje nem lesz szép barna.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept