Pudingos-tejfeles hullám

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régebben olvastam egy újságban ezt a receptet, tetszetős volt a kép róla, és az elkészítése sem tűnt bonyolultnak.
Azóta változásokon esett át általam az eredeti recept, és ma már így készítem, ahogy most leírtam.
Érdemes kipróbálni.

Pudingos-tejfeles hullám

Hozzávalók 6 személyre

  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 170 gramm kristálycukor
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 250 gramm finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 ek kakaó
  • egy csipet só
  • A pudinghoz:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • A tetejére:
  • 2 nagy doboz tejfel
  • 8 ek porcukor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A pudingot a tejjel, cukorral megfőzöm, langyosra hűtöm.
A lisztet, sót és a sütőport összekeverem.
A tojássárgákat a cukorral robotgéppel habosra keverem, hozzáadom a vizet és az olajat, ezzel is jól elkeverem.
Kanállal folytatva tovább hozzáadagolom a lisztet is, majd a fehérjéből csipet sóval felvert kemény habot is beleforgatom.
A tészta egyik felét tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és megcsorgatom a tepsiben lévő tésztát, villával kicsit összerajzolom, majd közben a langyos pudingból kiskanálnyi adagokat szaggatok, és a tészta tetejére pakolgatom nem szabályos formában.
40 perc alatt készre sütöm.
A tejföllel elkeverem a porcukrot és a sütőből kivett forró sütire azon nyomban rálocsolom.
Fahéjjal meghintem a tetejét és kihűtöm, majd szeletelem a szép, hullámos sütit.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük