Pudingos-tejfeles hullám
Régebben olvastam egy újságban ezt a receptet, tetszetős volt a kép róla, és az elkészítése sem tűnt bonyolultnak.
Azóta változásokon esett át általam az eredeti recept, és ma már így készítem, ahogy most leírtam.
Érdemes kipróbálni.
Pudingos-tejfeles hullám
Hozzávalók 6 személyre
- A tésztához:
- 6 tojás
- 170 gramm kristálycukor
- 1/2 dl olaj
- 1 dl víz
- 250 gramm finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2,5 ek kakaó
- egy csipet só
- A pudinghoz:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- A tetejére:
- 2 nagy doboz tejfel
- 8 ek porcukor
- fahéj
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A pudingot a tejjel, cukorral megfőzöm, langyosra hűtöm.
A lisztet, sót és a sütőport összekeverem.
A tojássárgákat a cukorral robotgéppel habosra keverem, hozzáadom a vizet és az olajat, ezzel is jól elkeverem.
Kanállal folytatva tovább hozzáadagolom a lisztet is, majd a fehérjéből csipet sóval felvert kemény habot is beleforgatom.
A tészta egyik felét tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és megcsorgatom a tepsiben lévő tésztát, villával kicsit összerajzolom, majd közben a langyos pudingból kiskanálnyi adagokat szaggatok, és a tészta tetejére pakolgatom nem szabályos formában.
40 perc alatt készre sütöm.
A tejföllel elkeverem a porcukrot és a sütőből kivett forró sütire azon nyomban rálocsolom.
Fahéjjal meghintem a tetejét és kihűtöm, majd szeletelem a szép, hullámos sütit.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept