Csirkemell tejszínes-szalonnás tésztával
Csirkemell tejszínes-szalonnás tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt húsos szalonna - keskeny hasábokra vágva
- 10 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 25 dkg csőtészta
- só, bors
Elkészítés:
Hevítsük fel az olajat mély serpenyőben, tegyük bele a csirkét, és szórjuk rá a szalonnát. Nagy lángon pirítsuk pár percig. Fordítsuk meg a csirkét a serpenyőben, keverjük meg a szalonnát. Közben főzzük meg a tésztát sós vízben, de ne egészen puhára. Adjuk a csirkéhez a zöldborsót, a tejszínt és a tésztát, sózzuk, borsozzuk. Lehet hozzátenni egy kis majoránnát, oreganót, rozmaringot is - így nagyon jó ízt kapunk. Lefedve pároljuk még pár percig, míg a hús teljesen átfő. Forrón tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept