Feketeerdő-lekvár

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sógornőmtől hallottam ezt a receptet, azonnal kipróbáltuk, osztatlan sikert aratott.

Feketeerdő-lekvár

Hozzávalók 12 személyre

  • 4 kg meggy
  • 240 g cukor
  • 100 g lekvártartósító por
  • 100 g étcsokoládé (1 tábla min. 70%-os étcsokoládé)
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket, amibe a lekvárt kívánjuk tenni, jó forró vízben mosogatószerrel elmossuk, lecsöpögtetjük, előkészítjük.
Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük.
A gyümölcsöt, a kimért cukrot és a lekvártartósítót egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk (vigyázzunk, hogy ne égjen oda).
Beletesszük a csokit, és folyamatos keverés mellett a lekvárt legalább 3 percig zubogva forraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig öntjük, befőző fóliával lefedjük, majd jól lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük