Ludaskása

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A felsorolt zöldségeken kívül tehetsz még bele borsót is. A készételre szokás még reszelt sajtot is tenni. Én sok zöldséggel készítem - pl. ha csak húslevest készítek, soha nem tésztával, csak sok-sok zöldséggel. Mi így szeretjük.

Ludaskása

Hozzávalók 4 személyre

  • liba- vagy kacsaaprólék
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • gomba
  • zeller
  • vöröshagyma
  • petrezselyem
  • zellerzöld
  • bors
  • rizs
Recept idők

Elkészítés:

Az aprólékot jó alaposan megmosod, megtisztítod, ha szükséges. A zöldségeket megpucolod és karikázod, kockázod tetszés szerint. Az aprólékból és a zöldségekből szép lassan húslevest főzünk. Fűszerezd úgy, mint a húslevest.
Amikor a hús teljesen puhára főtt, leszűrőd a levest, és külön tálba teszed a zöldségeket és az aprólékot.
A levest teljesen kihűtöd, mert így könnyebb a zsírt leszedni.
Ekkor lehet a csontról még melegen lefejteni a húst, majd azt is feldarabolni. (El is maradhat.)
Egy vöröshagymát apróra felvágsz, üvegesre párolod. Hozzáadod a megmosott és jól lecsepegtetett rizst. Kevergeted, és addig kell pirítani tovább, míg a rizs üveges lesz. Felöntöd két merőkanál húslevessel, és kevergetve addig kell főzni, míg teljesen felszívja a levest. Ezután a rizs kétszeresének megfelelő szűrt levet öntesz rá és hagyod készre főni. Ha kész, puha a rizs, hozzáadod a feldarabolt zöldségeket és a húst, majd óvatosan összeforgatod.
Ha nincs sok időd bíbelődni a rizzsel, tedd a következőt: a rizs mennyiségének 2,5-szeresével egyenlő levest tedd fel egy edénybe. Amikor forr, tedd bele a rizst. Ismét forrald fel, akkor vedd le a legalacsonyabb hőfokra. Lefedve kavargatás nélkül 20 perc alatt készre fő.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük